IMG_4208

Warmtepomp altijd een eerlijk advies

Een warmtepomp is voor velen nog een relatief onbekend systeem. Toch kent een warmtepomp al jaren vele voordelen ten opzichte van een reguliere CV-installatie. Belangrijkste verschil is dat de warmtepomp werkt op (weinig) elektriciteit en een CV-ketel op olie of gas.

Een duurzame keuze

Een warmtepompinstallatie kent enkele belangrijke voordelen ten opzichte van de gangbare manieren van verwarmen. Een warmtepomp zet beschikbare warmte in lucht, aarde of water om in warmte voor uw huis of bedrijfspand. Maar daarnaast is het vaak ook mogelijk om een warmtepomp te laten koelen. Deze technieken zorgen ervoor dat uw energiekosten dalen en u tevens significant bijdraagt aan een beter milieu. Door de inzet van een warmtepomp stoot u gemiddeld 3 ton CO2 minder uit per jaar ten opzichte van een gasgestookte installatie: dat is evenveel als de uitstoot van 1 personenauto per jaar!

Warmtepompen zorgen voor lagere energiekosten en minder milieuvervuiling.

Klaassen Bouman heeft de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in kennis, apparatuur en materialen om u op de juiste manier te kunnen adviseren over de keuze voor een warmtepompinstallatie.

Warmtepomp

Installatie van een warmtepomp

Doordat een warmtepomp van verschillende beschikbare bronnen (bodem, water, lucht) energie kan onttrekken, is de situatie voor iedereen anders. De werking van een warmtepomp is het best te vergelijken met die van een koelkast.

De werking van een warmtepomp is te vergelijken met een koelkast: in een koelkast wordt de warmte onttrokken en afgegeven aan de ruimte erbuiten.

De keuze voor een (soort) warmtepomp, is afhankelijk van uw situatie. Wij bekijken graag vrijblijvend met u de mogelijkheden voor u en geven altijd een eerlijk advies. Ook kunnen wij u informeren over eventuele subsidiemogelijkheden voor de aanleg van een warmtepomp.

Werking warmtepomp

Hoe een warmtepomp precies werkt ziet u hier:

Buiten-unit warmtepomp

Service & onderhoud voor uw warmtepomp

Warmtepompen zijn relatief onderhoudsarm, maar daardoor nog niet onderhoudsvrij. Het is belangrijk dat u dit systeem goed blijft onderhouden; het is een kostbare investering die door geplande onderhoudsbeurten gegarandeerd is van een langere levensduur.

Een handige en voordelige keuze om dit te regelen is ons onderhoudsabonnement. Hiermee zorgt u dat uw warmtepomp met regelmaat wordt bekeken en problemen worden voorzien, altijd tegen gunstige tarieven. Dit onderhoud is heel gemakkelijk zelf te plannen middels ons eigen portaal. Heeft u vragen over de mogelijkheden, neemt u dan gerust contact met ons op.

Reparatie van uw warmtepomp

Mocht uw warmtepompinstallatie onverhoopt niet meer werken, dan zorgen wij ervoor dat het defect snel en vakkundig wordt opgelost. Wij komen dezelfde dag nog bij u langs om het probleem te verhelpen en zorgen er natuurlijk voor dat dit netjes en geruisloos verloopt.

Klaassen Bouman

Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op